Pensa bé i Encertaràs!

Tot i que sovint el nostre estat d’ànim varia i això és ben normal, també és cert que de vegades aquestes fluctuacions ens desanimen i ens porten a creure que la nostra estabilitat depèn de persones, fites, bens materials, el nostre físic

Posar l’atenció en aquests factors externs és en si mateix la causa de la nostra infelicitat. Perquè en bona mesura, depèn del que pensem.

Les nostres emocions ens defineixen com a humans i els nostres sentiments encara més ja que hi afegeixen i combinen amb elles records, creences, associacions… Malgrat que està molt de moda el terme de gestió emocional, nosaltres preferim el concepte de l’educació emocional que posa l’atenció en reconèixer el que sentim i el que pensem i prendre una decisió que ens aporti benestar a nosaltres, als altres i al nostre món. Ens podem sentir feliços o contrariats o melangiosos només si tenim pensaments que ens porten a aquests sentiments. I més enllà que tinguem una predisposició o personalitat (terme molt discutit per diferents corrents psicològics) vers aquests estats, és ben cert que la nostra orientació de pensament ens guia cap a aquest tons i climes emocionals.

La pregunta és clara doncs: perquè tenim pensaments que ens porten a sentir-nos desafortunats, incapaços o ridículs? La resposta és un conjunt de causes basades en posar la responsabilitat de la nostra vida fora de nosaltres, com abans apuntàvem. Per difícil que sembli de creure, estem acostumats a posar les “culpes” a fora i això malgrat que ens treu el control de la nostra vida, ens aporta “seguretat”. Per això, ens podríem demanar també: I si redrecem la mirada al que nosaltres som capaços de pensar, d’anhelar i de viure? La resposta certament és que tots i totes voldrem viure bé, sans i amb alegria. I podem aconseguir-ho decidint pensar en positiu.

A Kutumbam, ens agrada plantejar aquests tallers pràctics de pensament positiu i optimisme com una mena de reflexió i aprenentatge a més de ser una sessió pràctica per repensar els nostres límits i mirar el got no mig ple, sinó ple del tot.

Us hi esperem cada segon dimarts de mes de 19 a 20.30 h.

+ info

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s