Educació en Emocions a Casa

Ous i XaisCasa nostra i les nostres relacions són l’escenari ideal per a posar en joc i desenvolupar les emocions de tota la família i anar-nos atrevint  a deixar-les ser, posant-hi paraules, posant-les a lloc i -molt important! – cadascú des del seu lloc.

Emocions com la ràbia i la por normalment trasbalsen la pau familiar i és cert que no són agradables de sentir, però són encara menys agradables les conseqüències d’actuar amb el seu pilot automàtic: ferir, cridar, faltar el respecte, ignorar, distanciar-se  i inclús agredir físicament.

És en aquest sentit que són evidents els beneficis de reconèixer i regular les emocions a l’entorn familiar.

Podem parlar-ne, jugar-hi, crear junts, ballar, cantar, recitar, escoltar… són tantes les possibilitats que si en prenem consciència ens semblarà absurd el temps perdut en activitats que fem a casa i que ens desconnecten més que no pas ajudar-nos a fer-nos més persones i cultivar la nostra sensibilitat, creativitat i capacitat d’estima per nosaltres i pels altres.

Educar-nos emocionalment ens permetrà comunicar-nos amb empatia, convivint amb allò que ens passi, malgrat sigui difícil de viure, però vivint-ho amb les persones amb qui vivim. També podrem prevenir futurs problemes aprenent a generar emocions positives.

Al capdavall, els beneficis revertiran en el nostre desenvolupament i en el nostre entorn, sumant benestar, prevenint problemes de salut i construint cada dia una mica més de felicitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s